De nieuwste JURA's zie je als eerste bij The Coffee Factory

Nieuwe JURA machines april 2023

12 april introduceerde JURA haar nieuwste koffiemachines. We hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat jij snel kan zien wat er in de pijpleiding zit. De sortering is geheel willekeurig, we discrimineren niet op prijs ;)

1. JURA Ono
Terug van weg geweest: de halfautomatische JURA Ono is een remake van de JURA Subito. Deze gebruik je dus met voorgemalen koffie en de koffiekwaliteit is, zoals toen ook al het geval, boven gemiddeld goed. Te programmeren op een klein kopje met Pulse Extraction of een 'gewone' kop koffie. Erg prettig: de eerste halfautomaat van JURA met automatische onderhoudsprogramma's voor het reinigen en ontkalken. Een machine om zelf te komen testen in onze showroom!

JURA Ono koffiemachine met Professional Aroma Grinder koffiemolen

2. JURA Professional Aroma Grinder
De molen die in bijna alle JURA volautomaten zit gebouwd gaat aan een solotour beginnen. Hij krijgt zijn eigen fraaie behuizing en aangenaam prijskaartje en is natuurlijk de gedroomde assistent van voornoemde JURA Ono. Maar even omdenken: het is ook dé oplossing om naast je bestaande volautomaat te zetten (bijvoorbeeld de Z10...) om je lichtgebrande koffie te maken voor een Cold Brew. Dat scheelt je zomaar de investering in een JURA Giga 10 of JURA Giga W10

3. JURA Giga W10

De JURA Giga W10 is een beetje een paashaas met die grote oren als bonenreservoirs. Maar er gaat meer schuil achter het nieuwe Diamond Silver front. Deze machine kan je, met behulp van de Payment Connect adapter, instellen voor betaalde koffie en dat zónder muntautomaat of chiplezer. Gewoon via de wallet op je smartphone. Zelfs een melkkoeler uitgevoerd met voornoemde Payment Connect, kan daarbij betrokken worden. Nou zetten we ons wel over de gigantische bonenreservoirs heen, maar we hebben wel wat te miepen over de praktische inzet van de W10. Bel me op 010-2489330 en ik vertel je van de hoed en de rand. 

4. Payment Connect
Een groene adapter die je achter in de servicepoort van de JURA Giga W10 of JURA Giga X8 [EB] steekt. Die verbindt je via WiFi met de JOE app of JURA Pocket Pilot 2.0. Daar heeft JURA de afgelopen tijd wel erg veel werk van gemaakt. Data is goud waard tegenwoordig en dat is de Zwitsers zeker niet ontgaan. We kunnen nu dus kwartetten met de gekleurde adapters van JURA. Op dit moment zijn alleen de W10 en de Giga X8 [EB] compatibel, maar dat zal spoedig veranderen. 

5. JURA Giga X8 [EB]
Alleen van binnen vernieuwd op het gebied van software om payment connect mogelijk te maken. Verder helemaal hetzelfde gebleven, dus niet heel spannend om hier diep op in te gaan. Het is en blijft de meest kostbare JURA voor zakelijk gebruik met een enorme berg aan competenties en de zo gewenste vaste wateraansluiting. 

6. JURA E8 Platina [EB]
Alleen een nieuwe kleurencombinatie van een zwart front en 2 Platina gekleurde panelen. Ik snap wel dat JURA even niets wijzigt aan de JURA E8: het is een doorslaand succes op alle vlakken. Jammer dat de JURA E8 Piano Black niet een in Nederland geldig model is. Gemiste kans!

7. JURA Ena 8 Alu Dark Inox 2 cups
De Ena 8 die 2 kopjes tegelijk kan zetten kennen we alweer een tijdje, maar nu verkrijgbaar als Signature Line in Dark Inox uitvoering (de behuizing is rondom van geanodiseerd aluminium) is hij toch weer verfrissend. Dat is het prijskaartje trouwens ook. 

Voor de oplettende lezer: ik heb een jaar geleden geroepen dat de JURA S8 vernieuwd zou worden. Helaas ook deze keer geen nieuwe S8. Dat is spijtig, maar vanuit het oogpunt van JURA wel te begrijpen. We wachten het najaarsevent met spanning af...

En nu? Vanaf 12 april kunnen wij de machines bestellen en hopelijk is dan alles ook vlotjes op voorraad. Vanaf dat moment staan ze ook in de showroom voor jou om te testen, te proeven en te bewonderen. Natuurlijk gaan we de nieuwe machines reviewen en onze bevinden met je delen. 

 

Vorig artikel Keuzestress: Arabica of Robusta?
Volgend artikel Koffiebranden bij The Coffee Factory: een kijkje achter de schermen
Naar boven