TCF koffie

Onze koffie is natuurlijk niet alleen lakker, maar ook best een beetje bijzonder. We hebben 2 mooie 100% Arabica's uit Brazilië (Single Origins, vernoemd naar onze tweelingdochters Rosa & Sophie), maar ook een paar heerlijke mélanges. 

Onze Bruno Uno is inmiddels 100% biologisch en alle koffie's worden verpakt in 100% recyclebare zakken en in dozen van 100% gerecycled karton. 

We hebben een gecertificeerde maatschappelijk verantwoorde koffie, een krachtige Rainforest Espresso, die we extra voordelig aanbieden. 

Je kan onze koffie per zak kopen, maar ook voordelig per doos. Kom je de koffie afhalen? Dan kan je sparen voor gratis onderhoudsmiddelen en korting op onderhoud. 

Eerst proeven? Bestel dan een van onze proefpakketten. Ook daar ontvang je gratis reinigingsmiddelen bij. 

Filters

De beste koffie
op één plek

Advies op maat
van onze experts

Zelf gebrand,
zelf getest

Reparatie en
installate

Voor 15:00 besteld,
morgen geleverd

CAFEÏNE JUNKY?

Wil je dat iedere kop koffie je verrast én die cafeïne kick geeft? Kijk dan eens naar onze melanges die een klein beetje Robusta hebben meegekregen. Pittig met kick garantie & extra volle crèmelaag

Product image

Hot & Steamy

  • 15% Robusta voor een extra kick
  • Voor wie van een stevige cappuccino houdt
  • Stevig, maar niet bitter
  • Knappe balans
Product image

Bruno Uno

  • 95% Arabica van hoge kwaliteit
  • Veel smaken te ontdekken
  • Onze hardloper
  • Dinsdag branden, donderdag in de winkel!

De beste koffie op één plek

Advies op maat
van onze experts

Zelf gebrand,
zelf getest

Reparatie en
installate

Voor 15:00 besteld,
morgen geleverd

Vers gebrande koffie?

Er is veel koffie te koop. Je kan het tegenwoordig op iedere hoek van de straat vinden. Maar hoe kan je nou bepalen wat goede koffie is? En is die koffie van goede kwaliteit dan ook vers?

De kwaliteit van de koffie (herkomst) varieert enorm. Dat begint al bij de oorsprong: het land waar de koffie verbouwd en geoogst wordt, de grond waarop de koffie groeit, de hoogte, het klimaat: alles is van invloed op de kwaliteit van koffie. 

Dan is het oogsten van koffie minstens zo belangrijk: gebeurt dat machinaal of plukt men met de hand? Met de hand geplukte koffie is natuurlijk duurder, maar ook zuiverder. 

Na de oogst wordt de koffieboon (de pitten in de koffiebes) gescheiden van de schil door deze te wassen of te drogen in de zon.

De dan nog (groene) ongebrande koffieboon wordt verpakt in balen en kan verscheept en geveild worden. Voor Europa komt dat bijna allemaal samen in Antwerpen. Daar wordt de koffie geveild en komt deze bij de koffiebranderij terecht. Deze gaat de koffie keuren & testen om te kijken wat de mogelijkheden met de koffie zijn. Sommige koffie's zijn geschikt als Single Origin of horen thuis in een melange om te komen tot een uitgebalanceerde koffie met een bepaald karakter.

En dan moment van branden: de harde groene koffieboon heeft nog geen smaak of geur. Pas na het branden laat de koffie zijn aroma's los en kan je er koffie mee zetten. De koffieboon is niet alleen verkleurd, hij is ook nog eens flink groter geworden: de cellen in de koffieboon zijn 'geopend'. Dit is het moment waarop ook de teller gaat lopen: het verouderingsproces is begonnen. 

Verse koffie is herkenbaar aan de branddatum op de verpakking: staat deze er niet op? Vermijd de koffie dan.  Een t.h.t. datum op de koffie zegt niet zoveel, dat is een verplicht nummertje. De datum van branden, daar moet je op letten. 

Naar boven