Foto Studio Jeker

De zeef in je JURA zetgroep

Jaarlijks ruim een kwart miljard keer 100% Zwitserse horlogeprecisie

De zetgroep is het hart van elke volautomatische koffiemachine van JURA. Terecht, want het schept de perfecte omstandigheden om versgemalen koffie en heet water te transformeren in een heerlijk lekker kopje koffie, bekroond door een zachte, fluweelzachte crèmelaag. De zetgroep speelt een centrale rol in het proces in het bereiden van ristretto, espresso, koffie of een variatie met melk. Omdat het zijn taak is bij elke zetcyclus ervoor te zorgen dat het volle aroma het koffiekopje bereikt. Tegelijkertijd voorkomt het ontwerp van de zetgroep vervuiling en verstoppingen en kan met één druk op de knop een hygiënische reiniging worden uitgevoerd zonder dat de zetgroep hoeft te worden verwijderd.

 

 Kwaliteitscontrole van de zeef in de JURA zetgroep. Foto Studio Jeker

De kwaliteitsmanager van de productiepartner van JURA leegt zorgvuldig een bak vol zetgroep zeefjes op de oscillerende transportband in het midden van een doseerunit. De onderdelen hebben een diameter van ongeveer 30 millimeter. Ze worden geproduceerd door een Zwitsers toeleveringsbedrijf dat voornamelijk voor de horloge-industrie werkt. Elke zeef heeft honderden fijne, kleine gaatjes, veel te klein om er met de nodige precisie in te ponsen of te boren. Tijdens de productie maakt het bedrijf gebruik van een bijzondere innovatieve techniek die zij tot in de perfectie heeft ontwikkeld en verbeterd.

 Elk gaatje wordt gecontroleerd voor perfecte koffie bereiding. Foto Studio Jeker

De diameter van de gaten is tot op een honderdste millimeter nauwkeurig. De aanvaardbare tolerantie gaat over de dikte van een mensenhaar. Vóór de montage staat JURA erop dat elke zeef nauwgezet wordt geïnspecteerd d.m.v. kwaliteitscontrole met behulp van moderne software en een state-of-the-art testunit. Binnen een fractie van een seconde analyseert een computer geheel automatisch alle gaten. Als een of meerdere gaten niet aan de strenge eisen voldoet, spuit een straal perslucht de zeef uit. Pas nu komen de precisiecomponenten die de test hebben doorstaan in het productieproces terecht, waar ze in de JURA zetgroep worden geïntegreerd.

 Elk gaatje even groot in de zeef. Foto Studio Jeker

De JURA zetgroep zeef is een uiterst nauwkeurig component dat van cruciaal belang is voor de koffiekwaliteit en de vlekkeloze hygiëne die we met één druk op de knop verwachten. 

Vervuilt jouw JURA zetgroep?

Bij The Coffee Factory kunnen we alles met een JURA koffiemachine. Helaas zien we vaak toch vervuilde koffiemachines door het gebruik van oude, te vette of gewoon slechte koffiebonen. Je JURA volautomaat is tot veel meer in staat dan het bereiden van slechte koffie. Wat je er in stopt, krijg je er ook uit. Dus stop er verse koffie in (er staat een productiedatum op de koffiezak, niet ouder dan 4 maanden), dan krijg je er een mooier, heter kopje koffie uit met een mooiere crèmelaag en veel meer aroma's. 

Benieuwd naar onze wekelijk vers gebrande koffie en ons unieke spaarssyteem? Bezoek onze winkel en dompel je onder in een wereld van mooie machines, koffie en brede en diepe ervaring. 

Afbeeldingen: Studiojeker

Vorig artikel Limited Edition released!
Volgend artikel Snelle tips voor hetere koffie uit je JURA
Naar boven