Wanneer is je koffiezetapparaat toe aan vervanging?

Als koffieliefhebber begin je natuurlijk iedere dag met een goed kopje koffie uit je mooie apparaat. Dit doe je waarschijnlijk al jaren en de machine waar je trots op bent heeft altijd hierbij geholpen. Maarja, uiteindelijk zul je wel afvragen, uit noodzaak of nieuwsgierigheid “wanneer is het tijd voor een nieuw koffiezetapparaat?”

Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met een aantal punten om op te letten die je kunnen helpen met deze vraag te beantwoorden.

Koffiezetapparaat vervangen? Let op de volgende signalen:

1.  Je krijgt geen koffie meer uit je koffiezetapparaat

Tja, voor deze tip heb je onze checklist waarschijnlijk niet nodig. Het meest overduidelijke signaal: er komt geen koffie uit je koffiezetapparaat. Als er geen koffie meer uit je koffiezetapparaat komt is het niet direct reden voor vervanging, maar onderhoud is wel nodig. Zo kan jij snel weer in je dagelijkse behoefte cafeïne worden voorzien.
Ben je koffieklant van The Coffee Factory? Dan hebben we direct een vervangende koffiemachine voor je staan, tijdelijk in de vorm van een leenmachine of permanent als in een nieuwe die we direct uit voorraad leveren.

2.  Je koffie smaakt niet lekker meer

Er komt nog koffie uit je apparaat, gelukkig, en toch…
Je merkt het al een tijdje, je favoriete kopje koffie smaakt anders. Je eerste instinct is om je bonen te vervangen - en alsnog smaakt het anders. Je proeft wellicht dat je koffie iets slapper is dan normaal, de temperatuur is niet wat het moet zijn en de mooie ronde koffieproppen in de residubak is een zielig hoopje afgewerkte drab. Je molen is versleten…Tijd voor groot onderhoud en/of vervanging van je koffiemachine. 

3.  Je koffiezetapparaat lekt! 

Een koffiemachine kan al totaal anders functioneren als bijvoorbeeld een O-ringetje gescheurd is. Een lek, een scheurtje of breuk kan vaak nog wel verholpen worden en een lekkage is dus niet gelijk een definitief afscheid, er is vaak wat aan te doen. Als die lekkage al lang aan het sluimeren is geweest, kan dat wel verstrekkende gevolgen hebben. Die hebben we snel boven water: Verplaats je machine eens op het werkblad, dan zie je met eigen ogen of er wat gelekt heeft.

The-Coffee-Factory-koffiezetapparaten-en-koffiemachines

 4.  Je hebt het apparaat jarenlang gebruikt

Onder normale omstandigheden mag je verwachten dat je apparaat 8 tot 10 jaar meegaat op voorwaarde dat jij hem netjes, volgens de instructies van de fabrikant en de meldingen op de display, hebt onderhouden. 

Factoren die dit beïnvloeden zijn de gebruikte koffie en de kwaliteit ervan, bouwkwaliteit, verbruik en het door jezelf uitgevoerde onderhoud met de juiste reinigingsmiddelen. Zorg jij goed voor je JURA apparaat? Dan zal je zien dat je veel langer kunt genieten van heerlijke koffie. We zien machines van 15 jaar en ouder nog bij ons ingeruild worden op een splinternieuwe. 

5.  Je hebt het apparaat jaren geleden gekocht

Je koffiemachine heb je jarenlang goed onderhouden en je verbruik is niet ongebruikelijk veel geweest - en alsnog zal je koffiemachine op een gegeven moment te oud zijn.

Een oudere machine is niet perse een slechte machine, maar het heeft een verhoogd risico. Als je apparaat stuk gaat kan de schade niet meer te repareren zijn door slijtage, onderdelen zijn niet meer te verkrijgen, en als reparatie mogelijk is kan door de hoge leeftijd geen garantie worden gegeven over de geleverde reparatie. 

We zien vaker dat mensen de exacte leeftijd van hun koffiemachine niet scherp hebben. Dat is ook helemaal niet zo gek, want het koffiezetapparaat heeft elke dag z’n trouwe plicht vervult, en je bent ‘m wellicht voor lief gaan nemen. Gelukkig staat de productiedatum vermeld op het toestel, of kan je het aflezen van de display. Dan weet je precies wanneer hij geproduceerd werd, en of je het tijd is om deze in te ruilen voor een nieuw model. 

Kom eens een kopje koffie bij ons drinken; dan proef je het verschil.  

6.  Je wilt upgraden & het zijn de inruilweken van The Coffee Factory!

Uiteraard zijn onze JURA inruilweken een perfecte gelegenheid om afscheid te nemen van je koffiemachine. Zo hoef je niet je oude koffiemachine te blijven gebruiken tot deze echt stuk is en niks meer waard is, of misschien heb je nog een goede, relatief nieuwe machine thuis staan, maar zoek je wat meer comfort of nieuwe functies in je koffiemachine. Wat je motivatie ook is gedurende onze inruilweken taxeren we jouw JURA apparaat en bieden de dagwaarde aan als korting bij aanschaf van een nieuw apparaat.

Houd onze website en socials in de gaten voor de aankondiging van de nieuwe JURA inruilweken.

Naar boven