Quick Mill Evo 70-serie

Halfautomatisch & compact

De Evo 70 machines in het kort

Dat staat voor het 70-jarige jubileum dat Quick Mill in 2015 vierde. Al 70 jaar maken zij (semi) professionele & huishoudelijke apparaten. In Nederland is Quick Mill eigenlijk alleen bekend van hun espressomachines en koffiemolens, maar ze maken ook vleesverwerkingsapparatuur.

Het succes van Quick Mill heeft nooit in het design van de machines gezeten. De eenvoudige maar uiterst betrouwbare techniek van de machines is daar zelfstandig verantwoordelijk voor. De bekendste Quick Mill, type 820, wordt vaak de 2CV van koffieland genoemd. Een geuzennaam die 'm niet misstaat.

Simpel van opzet met de in aluminium gegoten roodkoperen leiding als toppunt van betrouwbaarheid. Schakelaars en pomp zijn wel gemoderniseerd door de jaren heen en die zijn daardoor ook nagenoeg onverwoestbaar* gebleken. De Quick Mill 3000-serie is qua uiterlijk aantrekkelijker door gebruik van hoogglans gepolijst RVS voor de behuizing. Op die variant is de nieuwe lijn gestoeld.

Beschikbare varianten

Van pure halfautomaat tot bijna een volautomatische machine met alles er tussen. Voor ieder dus wat wils. 

Please select a collection in  General  > Collection Source

Wat zit er standaard bij?

 • 1 & 2 kopjes filterdragers
 • Maatschepje
 • Groepborstel
 • Reserve pistonring

Wat voegen wij toe?

 • Proefpakket koffiebonen(!)
 • Startpakket onderhoudsmiddelen
Gebruikte technieken

Quick Mill was een van de eerste met een dergelijk thermoblok. Dit onderdeel is dus ook al vele decennia hetzelfde gebleven. Dit element kan bijna niet verkalken, dat komt door de toepassing van de koperen leiding waar na gebruik geen water in achterblijft. 

In deze lijn Quick Mill  zien we een gepatenteerde bypass die de doorloop van water reguleert. Daarvoor zit een draaiknop voor de stoompijp. Hiermee bepaal je hoeveel water er door de koffie stroomt en hoeveel er weer terug gaat naar het waterreservoir.

Het voordeel hiervan is dat je de doorstroom van koffie makkelijk kunt reguleren om toch een perfecte extractie te krijgen.

De modellen met touch bediening bieden extra functionaliteit door het display dat werkt als shottimer. Maar het maakt ook het opslaan van de gewenste volumes makkelijker. 

Op de versies met ingebouwde molen komen er nog doseerknoppen bij voor 1 of 2 kopjes en een eigen (vrije) dosering. 

Wat vinden wij ervan

Voor ons is Quick Mill een merk voor liefhebbers. Hoe eenvoudig de techniek in de machines ook, wat de machines produceren is fantastisch. Daar ben je zelf uiteraard voor het grootste deel verantwoordelijk voor, maar uit zo'n machientje een perfecte espresso halen is een feestje. 

De levensduur van een Quick Mill is bijzonder te noemen. Een aantal decennia is geen uitzondering. Daar moet je wel wat onderhoud voor plegen, maar eigenlijk zijn ze bijna onverwoestbaar te noemen. Door de volledig RVS behuizing krijgen roestduiveltjes ook geen kans. 

Pluspunten

 • Snel op temperatuur
 • Mooie zware filterdragers
 • Lange levensduur

Minpunten

 • Traag met melk opschuimen
 • Styling
© The Coffee Factory 2020
Naar boven