JURA Z8 GII

Hyper premium

De JURA Z8 is vernieuwd. Aan de voorzijde van de machine zie je een nieuwe, gecombineerde koffie & melk uitloop, aan de zijkant een nieuw waterreservoir en op het aromadeksel de verwijzing naar de nieuwe Aroma Professional molen. Die nieuwe molen is lekker snel maar vooral: heerlijk stil! Uiteraard zijn alle hedendaagse technieken aanwezig in deze machine: P.E.P., IWS, Aroma+ en alles dat je verder wil weten over de technieken die JURA heeft ontwikkeld lees je in een ander blog.

JURA Z8 ALUMINIUM, CHROOM & DIAMOND BLACK

De JURA Z8 is er in een mat aluminium uitvoering, Diamond Black hoogglans (kunststof) uitvoering en in een hoogglans verchroomde aluminium variant. Naast een hypermoderne volautomatische espresso- & koffiemachine is de JURA Z8 ook een designstatement in je keuken.

De Z8 staat bij ons gebruiksklaar in de showroom en we maken onze eigen koffies ermee, de beste manier om te ontdekken wat er verbeterd of veranderd is. De espresso met P.E.P. techniek is écht veel beter, net als de werking van de software. De nieuwe Aroma Professional molen doet er nog een schepje bovenop! Er valt veel te spelen met de machine en een hoop naar wens af te stemmen.

JURA Z8 GII
ALUMINIUM

JURA Z8 GII
Diamond Black

JURA Z8 GII
CHROOM

Melkspetters zijn overigens makkelijk te voorkomen door gebruik van de optionele Cool Control Wireless. Dan stopt de machine automatisch met melk afgeven wanneer de melk opraakt. En wanneer je je vingers gewoon plaatst waar ze thuis horen (op het touchscreen) dan heb je daar ook geen last van. Je hoeft de machine eigenlijk niet eens aan te raken: met de meegeleverde JURA Smart Connect kan je de hele machine instellen en bedienen via je tablet of smartphone. Cool feature!

JURA SMART CONNECT

Je gebruikt de Smart Connect om de machine in te stellen of te gebruiken via je smartphone of tablet. De adapter is al toegepast in de machine, je hoeft alleen de gratis JURA J.O.E. app te downloaden.

Dan kan je dus je settings tweaken en zo tot je ideale kopje koffie komen. En je kan je buurman er de loef mee afsteken, want het is een imposant stukje techniek. In de dagelijkse omgang met de machine zal je de Smart Connect niet zo snel erbij pakken. Naar de machine lopen en een druk op de knop geven werkt sneller. Vooral het instellen van de machine en benoemen van producten is via je smartphone of tablet handiger dan op de machine. 

NIEUWE DESIGNFEATURES

De nieuwe stijl van het waterreservoir (met het geribbelde profiel) laat de restyling door de hele reeks JURA volautomaten zien. Het geeft wat diepte wanneer je de machine van de linkerzijde bekijkt. Zo kijk je niet tegen een groot zwart vlak aan. Goed gevonden. Sta je voor de JURA Z8, dan kijk je direct in het met LED verlichte waterreservoir.

LED is overal. En hoewel het weinig met functionaliteit van doen heeft, is het wel een fraai gezicht in de keuken. Dat had het al toen het gebruikt werd voor de verlichting van de koffie uitloop, maar in de watertank kleurt het blauw en heeft het een wonderlijk chique effect. Niet origineel (Nespresso heeft het al jaren) maar wel nieuw voor een JURA. Het premiumgehalte van de JURA Z8 is hoog, mede dankzij deze feature.

De JURA Z-serie staat op een smal platform. Dat was ook het doel van JURA bij de ontwikkeling van de JURA Z8, een smal ogende premium machine maken die weer ver vooruitloopt op wat de competitie te bieden heeft. Dat bereiken ze door de watertank 'apart' te zetten naast de machine. Uiteraard is hij fysiek verbonden, maar is niet gestyled om bij de machine te laten lijken. Het is bijna een designfeature op zichzelf door de led's en het zicht op het water. Het geeft een fris gevoel.

De uitloop is op de nieuwe 2019 uitvoeringen net iets anders geworden. Het logo zat eerst achter de uitloop en nu weer voorop de uitloop. Zo blijft het altijd zichtbaar. 

Zicht op vers gebrande koffiebonen, de verlichte rotary switch en het 4,3" Touchscreen Display zijn in combinatie met de (verchroomde) aluminium panelen echte eye-catchers op de JURA Z8.

Eigenlijk is de Z8 vanuit elke hoek een schitterende machine.

Premium JURA's hebben bijzondere materialen op het front. Als je een JURA Z8 gaat uitzoeken heb je de keuze uit Aluminium of verchroomd Aluminium. Bij ons heeft u nog een bijzonder exclusieve mogelijkheid: de JURA Z8 Black Aluminium: die maken we op verzoek. Normaal scheelt dat € 300,- maar omgebouwd is deze exclusieve uitvoering slechts € 200,- duurder dan de andere uitvoeringen.

INSTELBARE MELKTEMPERATUUR

Melk heeft een lager kookpunt dan water en het heeft een kooktraject. Net onder de 70 graden verandert de structuur van melk (eiwitten en vet) dusdanig dat melk gaat koken. Gevolg is hinderlijk gespetter van de melkschuimer en alleen hete maar niet opgeschuimde melk. De instelbaarheid van de melktemperatuur is beperkt, want je wil een mooie melkschuim met de hoogst mogelijke temperatuur.

Er zijn 10 standen in de JURA Z8 te programmeren voor alle producten de gemaakt zijn met melkschuim en/of warme melk. Wat de machine met die instelling doet is de toevoer van melk regelen via een klein knijpventiel op het menghuis van de melkschuimer. Op stand 10 loopt er minder melk de cappuccinatore in. Het resultaat hiervan is dat er minder melk met dezelfde hoeveelheid stoom wordt vermengd en hierdoor een hogere temperatuur wordt bereikt.

De stoom is van een constante temperatuur en hoeveelheid. Op stand 1 wordt dus meer melk toegelaten in de melkschuimer (cappuccinatore) en in deze rijke verhouding is de eindtemperatuur dus lager.

Het wijzigen van de melktemperatuur heeft ook gevolgen voor de dosering van de melkhoeveelheid in je cappuccino of latte want die stel je in per seconde en niet op de uiteindelijke hoeveelheid. 10 seconden op stand 1 geeft dus meer melk dan 10 seconden op stand 10.

PLUSPUNTEN

  • Melksysteem reiniging werkt perfect
  • Actieve bonenbewaking
  • Aluminium panelen
  • Professional Aroma
  • Grinder lekker stil
  • Krasvast lekrooster

MINPUNTEN

  • Prijskaartje
  • Weinig toegevoegde waarde 2e element en pomp
  • Diamond Black is standaard van kunststof

ZIJN ZE NU KLAAR?

Is dit dé ultieme volautomatische espresso- & cappuccino machine voor thuis? Ik meen van wel. Maar die mening is persoonlijk. Op heel veel vlakken loopt JURA ver vooruit op de competitie. In haar drang te blijven vernieuwen is de restyling van de Z8 wellicht wat overbodig, maar hij staat er dan maar weer.

Met de nieuwste software, de Aroma Professional molen en de features die op de eerste Z8 al aanwezig waren kunnen we zonder schroom claimen dat dit 'm is: de ultieme volautomaat. Ik zou m'n huidige JURA er op in gaan ruilen!

Naar boven