JURA WE-SERIE

Klein maar fijn

Zoek je een kleine alleskunner voor in je bedrijf met een schappelijke prijs? Blijf dan lezen want de JURA We-serie is misschien klein van stuk, maar zijn daden zijn groots. We nemen je aan de hand en leggen uit wat deze machines kunnen, voor wie zijn bedoeld, uit welke uitvoeringen je kunt kiezen en wat je zelf moet doen voor het dagelijks onderhoud.

JURA WE6 & WE8

De JURA We-serie bestaat uit 2 type machines: de JURA We6 (helemaal zwart uitgevoerd) voor de liefhebbers van zwarte koffie en de JURA We8 voor diegene die ook latte en cappuccino wil schenken. De JURA We8 is er in 2 kleuren: Dark Inox en Chroom en is inmiddels via een update aan zijn 2e generatie toe: de JURA We8 GII.

De JURA We-serie is gebaseerd op de uitermate succesvolle en bekroonde JURA E-serie (voor particulier gebruik). JURA heeft er een extra groot water- & bonenreservoir op gemonteerd en de lekbak aangepast op zakelijk gebruik. Zodoende bereik je met de We-serie een praktische capaciteit van circa 30 kopjes per dag (ca. 10 gebruikers).

De JURA We6 en We8 zijn bedoeld voor zakelijke locaties zonder wateraansluiting. Overal waar je een 230V aansluiting hebt kan je de machine gebruiken. Dat maakt 'm ook flexibel inzetbaar voor bijvoorbeeld beurzen. Qua gewicht hoef je het ook niet te laten, want leeg weegt de machine slechts 10 kg.

WE6 OF WE8?

Dat ligt er aan of je cappuccino en/of latte machiatto met de machine wil gaan maken. Niet het geval? Kies in dat geval voor de We6, die zal aan je wensen voldoen. Wil je gaan werken met melkvariaties? Twijfel dan niet en kies voor de We8. Die beschikt over One Touch Cappuccino: perfect te doseren melkschuim van een hoge kwaliteit. Je hoeft je kopje niet te verplaatsen en de machine regelt alles.

Beschikbare varianten

De WE6 laat weinig keus en is alleen beschikbaar in het Piano Black. Bij de WE8 is er de keuze uit Dark-Inox of chroom. 

Please select a collection in  General  > Collection Source

Wat zit er standaard bij?

Wat voegen wij toe?

 • Een heerlijk koffie proefpakket
 • Alle reinigingsmiddelen die je nodig hebt
 • De machine Plug &  Play aangeleverd
Gebruikte technieken

Tijdens de bereiding van ristretto, espresso of macchiato wordt de pomp elektronisch anders aangestuurd om minder snel water door de koffie heen te persen.

Dit leidt tot een langere contacttijd tussen koffie en heet water. Het resultaat is een intense smaak met een volle body, betere temperatuur en een mooie crèmelaag.

Een Vacuüm Clean zetgroep trekt na gebruik. (spoeling of bereiding) al het water uit de zetgroep en de slangen en zorgt op die manier voor een fris en puur eindproduct.

Er blijft dus niet eindeloos een restant water in de machine achter.  

De Aroma+ GIII molen is ontzettend snel. In maximaal 4,5 seconden maalt deze molen zo'n 16 gram koffie, dat halen alleen de professionele horeca molens.

Voor de nieuwe JURA machines is deze molen verder ontwikkeld en zijn de maalschijven aangepast om onzuiverheden in koffie (pitjes, takjes en stukjes hout of steen) te kunnen verwerken zonder te blokkeren en is de molen retentieloos gemaakt. Dit houdt in dat er veel minder (zo'n 70%) maalsel in de molen achterblijft dat aan de buitenlucht (veroudering) bloot wordt gesteld.

DAGELIJKS GEBRUIK

Afhankelijk van de ingestelde hoeveelheid koffie(water) per kopje is het waterreservoir van 3 liter voldoende om zo'n 20 kopjes koffie te maken. Dat zijn 15 mokken koffie of 75 espressi.

Het water-, bonen- en residureservoir zijn makkelijk vanaf de voorzijde te vullen of te legen. Alle zwarte koffievariaties kan je per kopje of per 2 kopjes afnemen. Melkvariaties zoals latte of cappuccino maak je per kopje.

Zwarte koffie komt uit de uitlopen in het midden. Variaties met melk worden aan de rechterzijde bereid via de 'One Touch Cappuccino' uitloop. Je hoeft het kopje niet te verschuiven: de machine heeft daar een aparte uitloop voor koffie en een uitloop voor melk & melkschuim.

De uitloop is in hoogte verstelbaar zodat er een grote schare aan servies onder past. De gecombineerde cappuccino-uitloop kan zó ver omhoog dat er een fors latte glas onder past.

INTUÏTIEVE BEDIENING

De JURA We-serie is voorzien van een TFT kleurenscherm en makkelijk bereikbare drukknoppen. Op de We6 zit er nog een draaiknop voor heet water, dat kan je op de We8 ook bereiden, maar dan 'gewoon' via een drukknop. Dat hete water is naar mijn mening minder geschikt voor thee: het water is niet doorgekookt.

De bediening is intuïtief. Een helder en overzichtelijk TFT scherm laat zien wat er mogelijk is of wat er moet gebeuren. Meldingen over dagelijks onderhoud, legen of bijvullen worden in heldere bewoordingen weergegeven.

WAT DOEN WIJ?

The Coffee Factory kan de machine plaatsen, inclusief uitgebreide gebruikers- en onderhoudsinstructie. Zo weet je van de hoed en de rand als je de machine in gebruik neemt. We stellen de machine af op de gewenste smaak en het servies. Binnen een uur zijn we weer weg en heb je een perfect werkende koffievoorziening staan waar je alles van weet om er in lengte van jaren van te kunnen genieten. 

We leveren de machine uit eigen voorraad, dus een afspraak voor plaatsing is zo gemaakt. We hebben niet alleen het toestel, maar ook alle accessoires, koffie en kennis in huis. Om service op het toestel hoef je ook niet verlegen te zitten: onze eigen servicedienst is mobiel en flexibel. Met een optioneel onderhoudscontract zit je helemaal gebeiteld.

Servicecontract

Voor koffieklanten hebben we een zorgeloos onderhoudscontract waarbij je niet meer hoeft om te kijken naar het groot onderhoud op de machine. Slechts het dagelijks onderhoud dat je zelf uitvoert is voldoende om de machine voor lange tijd goed te laten functioneren. Wij doen de rest! Meer weten? Neem contact op met onze verkoopafdeling voor een voorstel naar wens. Met of zonder contract voor service en/of koffie: 010 - 248 93 30

Is de JURA We-serie leuk, maar waarschijnlijk te klein? Kijk dan verder naar de JURA X-serie. Nog steeds heb je dan geen wateraansluiting nodig, maar de capatiteit van de JURA X-serie is wel weer groter. 

Pluspunten

 • Alle producten met 1-druk op de knop
 • Intuïtief voor iedere gebruiker 
 • Verse koffie op kantoor
 • One Touch Cappuccino (We8)

Minpunten

 • Geen aparte heet wateruitloop (We8)
 • Geen actieve bonenbewaking
 • Geen vaste wateraansluiting mogelijk
 • Deksel bonenreservoir licht doorlatend
© The Coffee Factory 2020
Naar boven