JURA GIGA X3 GII

The next generations

De vernieuwde JURA Giga X3 is er. Net als de vernieuwde JURA Giga X8 nóg moderner dankzij het touchscreen display, nóg beter door de uitgekiende techniek en nóg makkelijker te onderhouden door de nieuwe melkschuimer. In deze review probeer ik je door de JURA Giga X3 en X3c te loodsen. Dat 'c-tje' staat overigens voor connected: aangesloten op de waterleiding.

Het Zwitserse JURA is bekend en groot geworden door luxe volautomatische espressomachines voor thuisgebruik. Die werden voor zakelijk gebruik uitgevoerd met een grote watertank en afvalbak en op die manier waren ze -een soort van- geschikt voor het gebruik in het MKB. Bij de JURA Giga-serie is dat precies andersom: ontwikkeld voor professioneel gebruik vanaf de eerste schets.

De JURA Giga X3 is de 2e die weer helemaal bij de tijd is gebracht. De andere modellen (Giga X7 & X9) volgen wellicht spoedig.

Twee modellen en twee stuks aanbiedingen. 

The JURA Giga X3 is er in een tweetal varianten
 - JURA GIGA X3 op tankvulling
 - JURA GIGA X3C vast wateraansluiting

Please select a collection in  General  > Collection Source

Wat zit er standaard bij?

Wat voegen wij toe?

Gebruikte technieken

Pulse extraction process 
Tijdens de bereiding wordt de pomp elektronisch aangestuurd om minder water door de koffie heen te persen. Dit leidt tot een langere contacttijd tussen koffie en heet water. Het resultaat is een intense smaak met een volle body, betere temperatuur en een mooie crèmelaag.

Machines met een Vacuüm Clean zetgroep trekt al het water uit de zetgroep en de slangen en zorgt op die manier voor een fris en puur eindproduct.

Automatic Grinder adjustment


JURA GIGA X3C: WATERAANSLUITING

De JURA Giga X-serie en dus ook de vernieuwde X3c heeft een echte, directe wateraansluiting. Het is een volwaardige aansluiting met inlaatventiel en drukreduceerventiel. Allemaal netjes weggewerkt in de behuizing van de machine. Dus geen los vlottersysteem in de watertank.

Eenmaal aangesloten op het leidingnet hoef je geen watertank meer te vullen. Er is nog wél een waterreservoir (2,4 L) in de machine aanwezig die je zou kunnen gebruiken op beurzen en evenementen waar geen waterleiding aanwezig is. Heerlijk fexibel. Als de machine op de waterleiding wordt aangesloten, laat dan een waterfilter plaatsen om kalkvorming tegen te gaan. Het water wordt dan gezuiverd voordat het de machine in gaat. De machine gaat dan beduidend langer mee en er treden minder storingen op. Kalkrijk of hard water heeft vooral invloed op verwarmingselementen, ventielen en kleppen. De machine geeft aan wanneer het filter vervangen dient te worden.

JURA GIGA X3C: Tankvulling

De JURA Giga X3 heeft een groot, intern waterreservoir van 5 liter (ca. 40 koppen normale koffie). Deze machine is niet op de waterleiding aan te sluiten. Deze machine blijft dus lekker mobiel zodat je 'm ook kunt gebruiken op beurzen en evenementen waar geen waterleiding aanwezig is. Je kan de machine ontkalken via het programma of gebruik maken van de JURA Smart Pro waterfilters in de watertank.

Pluspunten

Minpunten

  • 1 bonenreservoir
© The Coffee Factory 2020
Naar boven