JURA GIGA X3 [EA]

The next generations

De vernieuwde JURA Giga X3 is er. Net als de vernieuwde JURA Giga X8 nóg moderner dankzij het touchscreen display, nóg beter door de uitgekiende techniek en nóg makkelijker te onderhouden door de nieuwe melkschuimer. In deze review probeer ik je door de JURA Giga X3 en X3c te loodsen. Dat 'c-tje' staat overigens voor connected: aangesloten op de waterleiding.

Een van de nieuwste features op de JURA Giga X3 is de JURA Pocket Pilot. Dan hoef je de machine niet eens aan te raken om je favoriete koffie te bereiden. Prettig in een grotere gebruikersgroep. 

Het Zwitserse JURA is bekend en groot geworden door luxe volautomatische espressomachines voor thuisgebruik. Die werden voor zakelijk gebruik uitgevoerd met een grote watertank en afvalbak en op die manier waren ze -een soort van- geschikt voor het gebruik in het MKB. Bij de JURA Giga-serie is dat precies andersom: ontwikkeld voor professioneel gebruik vanaf de eerste schets.

JURA GIGA X3C: WATERAANSLUITING

De JURA Giga X-serie en dus ook de vernieuwde X3c heeft een echte, directe wateraansluiting. Het is een volwaardige aansluiting met inlaatventiel en drukreduceerventiel. Allemaal netjes weggewerkt in de behuizing van de machine. Dus geen los vlottersysteem in de watertank.

Eenmaal aangesloten op het leidingnet hoef je geen watertank meer te vullen. Er is nog wél een waterreservoir (2,4 L) in de machine aanwezig, maar die is niet functioneel te maken. Als de machine op de waterleiding wordt aangesloten, laat dan een waterfilter plaatsen om kalkvorming tegen te gaan. Het water wordt dan gezuiverd voordat het de machine in gaat. De machine gaat dan beduidend langer mee en er treden minder storingen op. Kalkrijk of hard water heeft vooral invloed op verwarmingselementen, ventielen en kleppen. De machine geeft aan wanneer het filter vervangen dient te worden.

Key Technologies

JURA ontwikkelde door de jaren heen een aantal technieken die ze 'Key Technologies' noemen. Deze technieken, gepatenteerd of niet, bepalen voor een groot deel het succes van het merk JURA. Ze zijn bedoeld om de kwaliteit in het kopje of de gebruikerservaring te optimaliseren. 

JURA P.E.P. uitleg

P.E.P. staat voor Pulse Extraction Proces. Tijdens de bereiding wordt de pomp elektronisch aangestuurd om minder water door de koffie heen te persen. Dit leidt tot een langere contacttijd tussen koffie en heet water.

Het resultaat is een intense smaak met een volle body, betere temperatuur en een mooie crèmelaag.P.E.P. wordt automatisch geactiveerd op de producten die dat nodig hebben zoals Ristretto & Espresso.

Afwegingen

Pluspunten

  • Compromisloze machine
  • 2 cappuccini of latte tegelijk
  • WiFi compatibel
  • JURA Pocket Pilot compatibel

Minpunten

  • Heftig prijskaartje
  • 1 molen met keramische schijven 
  • Maar in 1 uitvoering beschikbaar*
* Standaard front is in mat aluminium. Deze kan naar wens aangepast worden

TCF: JURA Premium Partner

Winkels met de aanduiding JURA Premium Partner blinken uit door hun hoge kennisniveau. Het is een verplichting om een ruim aanbod aan machines in de showroom te hebben staan en deze ook live te kunnen demonstreren, inclusief de accessoires die bij de machines horen.  

Daar ligt een van de grootste voordelen van het kopen van een JURA bij een Premium Partner: dat doe je niet van 'de plank', maar dat ga je beleven. 

Met een vers bereidde espresso of cappuccino in de hand laat je je rustig voorlichten over de mogelijkheden van de diverse machines. 

JURA Premium Partner The Coffee Factory
TCF is geautoriseerd JURA E-commerce dealer

Winkels met de JURA E-commerce kwalificatie voldoen aan de strenge eisen van JURA om online hun machines te mogen verkopen. 

Die winkels worden niet gevoerd vanaf een computer in het washok, maar hebben een ervaren back-office, gekwalificeerd personeel en voldoende kennis om de juiste voorlichting te bieden. 

Het aankopen van een machine bij een geautoriseerde JURA E-commerce dealer biedt u de zekerheid van garantie (25 maanden) en de juiste ondersteuning. 

© The Coffee Factory 2020
Naar boven