JURA E8 [EB]

One-Touch cappuccino

GOED, BETER, BEST: de beste!

De JURA E8 is sinds de introductie in 2015 een van de meest verkochte machines van JURA. Voorzien van bijna alle opties die je op een JURA zou verwachten en nog steeds interessant in prijs, want ruim onder de € 1.500,- grens.

Eind 2020 werd de 3e generatie van de JURA E8 geïntroduceerd met vernieuwd uiterlijk, licht gewijzigde melkschuimer (cappuccinatore), lekbak en lekrooster en is de machine gewijzigd in programmatuur.

De JURA E8 is zo succesvol want hij is behept met alle hedendaagse technieken: P.E.P., Aroma+ molen, Vacüum Clean zetgroep en ga zo maar door.  

JURA E8 Piano Black

JURA E8 Chroom

JURA E8 Piano Black [EB] links.jpg__PID:d7ef33c3-2bdd-4b7b-a32c-6b96be59d3e1

JURA E8 Moonlight Silver

JURA E8 Dark Inox

JURA E8 Piano White

WAT IS VERNIEUWD?

De JURA E8 is naast het design voorzien van een verbeterde melkschuimer, een nieuw verchroomd lekrooster met verbeterde lekbak (nu vaatwasbestendig) en een heet water uitloop. 

Ook is in de software het een en ander gewijzigd. Hierdoor kan je een extra shot aan een product toevoegen. Goed gevonden!

Voor de liefhebbers van melkvariaties is er ook goed nieuws: het programma voor de reiniging van het melksysteem is doorontwikkeld en nu volledig automatisch.

DESIGN
WATERRESERVOIR

Deflectie van zonnestralen. Dat is het doel geweest bij het ontwerp van de nieuwe watertank. Een waterreservoir dat niet/weinig wordt gespoeld ziet er altijd smoezelig uit door kalkvorming, dat zal nu veel minder zichtbaar zijn.

Als je water moet bijvullen, neem dan het reservoir uit de machine, spoel het om en vul het met vers water. Dan blijft de tank fris. Een waterfilter is in Nederland niet nodig, alleen bij een nieuwe machine ben je 'verplicht' het filter te plaatsen. Daarna kan je het filter verwijderen en gewoon gebruik maken van de ontkalkingscyclus.
Dat scheelt je ca. € 80,- per jaar(!)

Nieuw waterreservoir JURA E8 met ribbels
De melkschuimer op de JURA E8 is niet verstelbaar in temperatuur

MELKSCHUIMER


De automatische melkschuimer (Cappuccinatore) is vernieuwd en zit wat anders in elkaar. Helaas geen verstelbare draaiknop waarmee je invloed kan uitoefenen op de temperatuur en structuur van de melk.

JURA heeft met hun One Touch cappuccino functionaliteit wel een unieke, qua structuur zeer fijne, melkschuim waarmee je zelfs latte art kunt schenken (in de showroom doen we je het graag voor)

Het onderhoud (lees er verderop meer over) is eenvoudig en als het nodig is, kan je de melkschuimer ook uitnemen om handmatig te reinigen. De soort melk die je gebruikt maakt niet zo uit: als er vetten en eiwitten in voorkomen, maakt de JURA E8 er melkschuim van. 

De melkschuimer is ook in hoogte verstelbaar, dus voor lage cappuccinokoppen (geen gespetter) en hoge latte glazen is de machine uitermate goed geschikt. 

Front & display

Het design van de JURA E8 is zeer modern. Het is zeer intuïtief en echt JURA. Geen ander merk zet zijn designlijn zo strak neer als JURA dat al jaren doet. 

De display is zeer helder in kleuren, afbeeldingen en tekst. De knoppen zijn verzonken in de display. De knoppen zijn lekker groot en dus ook met langere nagels makkelijk te bedienen. 

Verbeterde melksysteemreiniging

Op de nieuwe JURA E8 is de melkreiniging nóg makkelijker geworden. Het plaatsen van het meegeleverde spoelbakje en het aansluiten van de melkslang (RVS slang is optioneel) is het enige dat je hoeft te doen. Nou ja, het starten van het programma mag je ook nog doen.

Het programma is volledig automatisch. Het vult een compartiment met heet water dat gebruikt wordt om de melkslang en melkschuimer (cappuccinatore) te reinigen. 

Advies is om de melksysteem reiniger niet dagelijks en in te hoge doseringen te gebruiken. 3 x per week met middel is voldoende. De rest van de week gebruik je alleen water. 

Van achteren

De JURA E-serie heeft van zijn ontwerper(s) rondom aandacht gekregen. Uit welke hoek je de JURA E-serie ook bekijkt, overal is aandacht aan besteed.

De achterzijde is voorzien van ventilatie openingen en het JURA logo. Die ventilatie zie je ook boven op het toestel terug. Het zorgt ervoor dat de warmte en het vocht kan ontsnappen uit de compacte ruimte waar de koffie wordt gezet. 

VAN BOVEN

Bovenop de JURA E8 is het business as usual. Het bonendeksel en bonenreservoir zijn ongewijzigd gebleven. Vooraan zitten nog steeds 2 ventilatiesleuven en daarachter het luchtdichte aromadeksel op het bonenreservoir.

Het klepje achterop verbergt de verstelling van de maalgraad (5 standen) en de trechter voor het gebruik van voorgemalen koffie.  Die trechter doet tevens dienst als opening voor reinigingstabletten (ten behoeve van het automatische reinigingsprogramma)

Rechts van het klepje de aan/uit toets. En uit is ook echt uit bij JURA: geen verbruik in de standby stand. 

Van onderen

Wij verkopen al heel lang JURA machines (mijn eerste verkocht ik in 1994!) en vanaf dag 1 een doorn in het oog van de doorgewinterde JURA gebruiker: de melding lade legen. En als hij vol zit, uiteraard geen probleem. Maar de melding krijgen bij een lege lekbak (zie onze F.A.Q. sectie als u hier last mee heeft) is wel de grootste ergernis die er bestaat. 

En nu is er dus de vernieuwde, vaatwasbestendige lekbak. Even wennen in het dagelijks gebruik, maar een voortuitgang!

JURA E8 nieuwe lekbak en nieuw lekrooster

P.E.P. - PERFECTE ESPRESSO

Een volautomatische espressomachine met één koffiemolen kan -eigenlijk- geen mooie espresso maken. Espressokoffie hoort fijner vermalen te zijn dan voor een 'gewone' kop koffie. JURA lost dat op met P.E.P.

Simpel gezegd komt het er op neer dat de pomp elektronisch zó wordt aangestuurd dat er met korte tussenpozen, heet water onder de juiste druk door de gemalen koffie wordt geperst. De extractietijd (hoe lang het water met koffie in contact is) wordt zo geoptimaliseerd voor espresso. Hierdoor is het water ook langer aanwezig in het verwarmingselement (voorzien van RVS leidingen) waardoor het ook meer temperatuur kan opnemen, wat weer een beter aroma tot gevolg heeft.

PLUSPUNTEN

  • Zeer compleet productenpallet
  • One-touch cappuccino
  • Vacuum clean zetgroep
  • In veel kleuren beschikbaar
  • Prijs kwaliteit verhouding 

MINPUNTEN

  • Geen actieve bonenbewaking
  • Geen instelbare melkschuimer

<<< JURA E6

+ Voordeliger
- Geen automatische cappuccino
- Geen geautomatiseerde melkreiniging
- Geen multiventiel (waterige melkschuim)

JURA S8 >>>

- Duurder
+ Touchscreen
+ Zelf menu inrichten
+ Lichtdicht bonendeksel
+ Infrarood bonenbewaking
+ Standaard Smart Connect

Section
Drop element here
Naar boven