JURA A1

De kleinste volautomaat

JURA's kleinste volautomaten komen samen in de A-serie. Nieuw is de JURA A1 in Piano Black & Piano White. 2 keurig uitziende machines, voorzien van de nieuwe P.E.P. techniek en de Aroma+ G3 molen.

De Aroma+ molen maalt de koffie veel sneller dan de oude molens, maar heeft ook een aangepaste maalkamer waardoor alle vermalen koffie direct verbruikt wordt. Dit zorgt voor een versere koffie wanneer deze gezet wordt.

P.E.P. staat voor Pulse Extraction Process: een softwarematige sturing van de pomp die de contacttijd tussen water en koffie aanpast. Hierdoor is er bij ristretto en espresso en veel betere chemie tussen water en koffie. Eindresultaat: een intense, aromatische en vooral hete ristretto of espresso.

Simpele bediening

De bediening van een JURA A1 spreekt voor zich. Bovenop tref je 5 symbolen en een aan/uit knop: meer heb je niet nodig. Je kan kiezen uit 2 sterktes (de molen maalt dan een andere hoeveelheid koffiebonen) en je kan 3 doseringen water voorprogrammeren. Bijvoorbeeld ristretto, espresso en lungo.

Om naast de doseringen nog meer te kunnen variëren in smaak is ook de molen in maalgraad instelbaar. Uiteraard zijn de gebruikte koffiebonen en de versheid het meest van invloed op de smaak.

Door de komst van de A1 modellen is de JURA A-serie weer compleet. De JURA A7 en A9 zijn redelijk succesvol: het is JURA's antwoord voor de verstokte Nespresso gebruikers die welhaast failliet gaan aan de prijs van de capsules.

De aanschafprijs van een volautomaat ligt weliswaar een stuk hoger, in een klein huishouden waar de JURA A-serie op zijn plaats is, verdien je die investering snel terug. Soms al wel binnen 2 tot 3 jaar en zo'n machine gaat makkelijk 10 tot 15 jaar mee. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de zorg die de gebruiker aan zijn of haar JURA besteedt.

JURA A1 Piano Black
JURA A1 Piano White

Geen vacuüm clean zetgroep?

Nee, de zetgroep waarmee de JURA A-serie is uitgevoerd is géén Vacuüm Clean zetgroep. Die tref je aan in de JURA E-serie, Z-serie en de J6 modellen. Vacuum Clean haalt na iedere handeling alle resterende vloeistof uit de zetgroep.

Verder zitten er uiteraard de bekende onderhoudsprogramma's in de A1. Ontkalken en reinigen wordt automatisch weergegeven en uitgevoerd op commando van de gebruiker.

De machines in de JURA A-serie hebben als enige de compacte versie van de JURA zetgroep. Hier past ook slechts voor 1 kopje koffie in. De uitloop heeft ook maar 1 uitgang dus alle producten zet je per stuk. De uitloop is wel in hoogte verstelbaar.

De kleuraanduidingen Piano Black of Piano White geven aan dat het om hoogglans uitgevoerde behuizing gaat. In combinatie met de verchroomde details op de uitloop, het lekrooster en aan de zijkant (ventilatieopeningen) maken de machine fraai om te zien.

Het zijn verchroomde kunststof onderdelen die keurig zijn afgewerkt.

Wit of zwart, een kwestie van smaak. Zwart is altijd zwart, maar bij wit zijn er meer dan 50 tinten verschil. Bedenk je dus goed voordat je een witte kiest. Wil je er zeker van zijn dat de kleuren niet teveel afwijken? Neem dan een detail in de kleur mee naar de showroom, daar kan je het vergelijk makkelijk maken.

PLUSPUNTEN

  • Super compact
  • Simpele bediening
  • Pulse Extraxtion Proces
  • Aroma+ molen

MINPUNTEN

  • Geen melkvariaties
  • 1 kopje per keer
  • Weinig keuze in producten en afstelling
Section
Naar boven