In het zonnetje: Rocket Espresso

In het zonnetje: Rocket Espresso

Rocket Espresso uit Milaan: handgemaakte espresso machines (half-automaten) met bijzondere eigenschappen en een schitterend design. Dat laatste is niet objectief en slechts een persoonlijke mening die ik graag met jullie deel. 
 
Er zijn verschillende modellen voor de thuisgebruiker: Appartamento, Mozzafiato, Giotto, R58 en de R60. Je keuze hangt af van een aantal factoren zoals budget, specificaties, de (on)mogelijkheid van een wateraansluiting en looks. Afhankelijk van het type machine is er ook nog keuze tussen een vibratiepomp en een professionele rotatiepomp, waarbij die laatste modellen op de waterleiding zijn aan te sluiten. 
 
Mocht je 'm op de wateraansluiting gebruiken, zorg er dan voor dat je een professioneel waterfiltersysteem voor de machine zet, zodat kalk en vervuild water geen kans krijgt je espresso te verknallen. 
 
In 2017 zijn de modellen van Rocket vernieuwd. Naast de Appartamento zijn de Mozzafiato (voorheen Cellini) & Giotto in vernieuwde behuizing en is de R58 op een paar kleine puntjes geupdate. 
 
Ter ere van de 100e Giro d'Italia werd er een Limited Edition (slechts 100 stuks) op basis van de R58 en R60 gemaakt. Deze machine heeft speciale naar buiten geplaatste kranen (van de R60) en roze drukmeters. 
 
Wil je de absolute top? Dan kan je jezelf verwennen met de Rocket  R60 met RVS boilers en WiFi (leverbaar in RVS en mat zwart). Met die WiFi verbinding kan je zelf drukprofielen aanmaken om de ultieme controle over je eindresultaat te verkrijgen. 
 
Van Rocket verscheen er ook een prachtige 'Fausto' molen (in RVS look en in mat zwart) die prachtig naast de diverse Rocket modellen staat. We hebben alle machines, molen en accessoires direct uit voorraad beschikbaar. 
Vorig artikel Espazzola groepborstel
Volgend artikel Review JURA Giga X8
Naar boven