De bereiding van een perfect kopje thee
Hoe maak je nu eigenlijk een perfect kopje thee en haal je het maximale uit de theeblaadjes? Hiervoor zijn twee dingen erg belangrijk om te weten. Ten eerste, moet er gelet worden op de temperatuur van het water waarin de theebladeren trekken. Het is hierbij belangrijk dat het water eerst het kookpunt bereikt en dan afkoelt naar de gewenste temperatuur. Ten tweede, moet er gelet worden op de tijd dat de theebladeren in het water trekken. Wij geven hierbij de juiste temperaturen en tijden voor de verschillende soorten thee zodat je naast een perfect kopje koffie voortaan ook kunt genieten van een perfect kopje thee.
Soort thee |
Temperatuur water |
Trektijd thee |
Witte thee |
65 – 70 °C |
1 à 2 minuten |
Groene thee |
75 – 80 °C |
1 à 2 minuten |
Oolong thee |
80 – 85 °C |
2 à 3 minuten |
Zwarte thee |
99°C |
2 à 3 minuten |
Kruiden/vruchten thee |
99 °C |
3 à 6 minuten |