In 5 stappen naar een betere cappuccino

In 5 stappen naar een betere cappuccino

Hoe maak je de beste cappuccino?


Het is de droom van iedere thuisbarista om de mooiste cappuccino's te maken - maar je wilt ook snel een kopje bereiden, zeker wanneer visite er is. Wij laten je zien hoe je in 5 stappen de beste cappuccino met je huishoudelijk koffiezetapparaat kan zetten.

De cappuccino uit een JURA is - by far - de beste cappuccino uit een huishoudelijke volautomaat. Het melkschuim is mooi lobbig en wanneer goed onderhouden* ook van een juiste temperatuur en structuur. Uiteraard is de koffie die erbij gezet wordt ook van belang, die bepaalt immers voor het grootste deel de temperatuur van je cappuccino. 

Je volautomatische JURA machine kan dus met een simpele druk op de knop een snelle cappuccino voor je maken, maar wist je dat je met een paar simpele stappen je cappuccino heel bijzonder kan maken?

Om je cappuccino naar het volgende niveau te tillen heb je geen barista diploma nodig. Met deze stappen maak je maar een paar kleine aanpassingen. Het eindresultaat is iets waarmee je jezelf en anderen nog kan verrassen!

 --

Wat heb je nodig:

  • Voorverwarmd cappuccino kopje
  • Melk
  • Schenk- of melkkannetje voor ca. 600 ml

Wat ga je doen:

  • Stap 1

Druk op de machine op 'melkschuim' en vang zo'n 20 seconden aan melkschuim op in het kannetje.


 

  • Stap 2

Zet een sterke espresso van ca. 65 ml in het voorverwarmde cappuccino kopje

  • Stap 3

Terwijl je espresso doorloopt, wals de melk in het kannetje rond tot de melk weer gaat glinsteren. Hierdoor vermengen melkschuim en warme melk met elkaar en krijg je een mooie consistente substantie. 

melk walsen

  • Stap 4

Tik het kannetje met de bodem op het aanrecht om luchtbellen naar boven en uit de melkschuim te krijgen.

  • Stap 5

Schenk de melkschuim met overgave in de espresso


Eindresultaat?

 


  • Extra stap: have fun! 
Door veel te oefenen, te drinken en te genieten word je steeds beter in cappuccino's maken.
Speel met het schenken van de melkschuim en geef je eigen draai aan "latte art". 

 

* Geen mooi melkschuim? Check onze FAQ pagina over melkschuimers

Volgend artikel Wat is er mis met supermarkt koffie?
Naar boven