Test

Niet veel denk je op het eerste gezicht. Immers kopen heel veel mensen hun koffie in de supermarkt, en alle bekenden merken van TV vind je er terug. Maar de echte koffieliefhebbers horen te weten wat er mis is met het merendeel van de koffie die je koopt in de supermarkt. In deze blog leggen wij het verschil uit tussen de premium koffie van speciaalzaken, die vaak hetzelfde kost maar veel meer te bieden heeft.

INHOUDSOPGAVE

  • LOREM IPSUM
  • DOLOR SIT AMET
  • CONSECTETUR ADIPISCING ELIT
  • LOREM IPSUM
  • DOLOR SIT AMET
  • CONSECTETUR ADIPISCING ELIT

WAT BETEKENEN SMAKEN ZOALS “DARK ROAST” NU EIGENLIJK?

gebrand en glinstert? Smaken worden omschreven met termen als 'mild', 'intens' of 'klassiek', maar wat houdt dat in? Met termen als ‘100% Arabica’ proberen ze je het gevoel te geven dat ze je kwaliteit verkopen. Ook daar is geen regelgeving voor: men mag op de verpakking zetten wat ze willen. Er is geen Arabica politie.

Het brandproces en het verpakken van kwaliteitskoffie heeft tijd en aandacht nodig. Dat begint bij het kopen van de beste groene koffiebonen, melangeren (mengen van verschillende soorten bonen) en vervolgens het branden. Dat gaat in batches van 100 kilo groene koffie, waar 80 kilo vers gebrande koffie van overblijft.

Dark Roast?
De afdeling marketing van menig koffiebrander gebruikt tropische termen zoals Dark Roast om aan te duiden dat het een stevige koffie is. Deze termen hebben ook een uitwerking: donker gebrande (bijna zwarte) koffiebonen zijn te lang en/of bij een te hoge temperatuur gebrand. Een rokerige verbrande smaak zou beter passen bij deze omschrijving, maar dat bekt niet zo lekker natuurlijk.

Een mooie brandgraad en -duur die passend is voor goede koffie maakt dat de bijzondere en unieke smaken van elke koffie gehighlight worden. Daarom is de smaak van de koffie veel complexer, spannender en smaakvoller.
Het is wel belangrijk dat je deze koffie niet te lang in de voorraadkast laat liggen en zeker niet in een wekpot in de vensterbank zet!

HOE ZIT HET MET DE PRIJS?

kwaliteit van de koffie ook bepaald door veel belangrijke schakels in het proces die veel precisie en aandacht vereisen. Koffiespecialisten stoppen de nodige aandacht en precisie in deze stappen, wat ze onderscheid van grote merken die vooral kijken naar snelheid, efficiëntie en volume. Toch zijn koffieprijzen in de supermarkt vergelijkbaar met die van koffiespeciaalzaken.

Als er in prijs weinig verschil zit, is het helemaal goed om stil te staan bij de kwaliteit van je koffie. Waar komt het vandaan? Wordt er rekening gehouden met het milieu? Is het verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal? Krijgen de boeren een goede prijs voor hun keiharde inzet? Kortom, hoe transparant is het proces omtrent jouw koffie?

Bij The Coffee Factory staan we garant voor premium kwaliteit voor een eerlijk en scherpe prijs. Ben je benieuwd naar onze koffiesmaken? Probeer een van de 3 voordelige proefpakketten die we voor je samengesteld hebben.
Naar boven